L'esdeveniment del lideratge municipal va oferir ponències i aprenentatges tècnics de quinze personalitats als alcaldes participants. Per part de la Federació de Municipis de Catalunya hi va assistir l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys






15/05/2017

El passat 12 de maig va tenir lloc la Convenció Nacional d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya, organitzada per Alcaldes.eu, amb la col·laboració de diverses entitats col·laboradores. Fins a cent vint persones van participar en un cicle de conferències formatives, durant la tarda. Al vespre es va celebrar un sopar de reconeixement a la feina dels alcaldes, encapçalat pel President de la Generalitat.

Sota el tema "Transparència, participació, proximitat”, la Convenció va recollir i traslladar als assistents coneixements, aprenentatges i experiències de lideratge i de bon govern. Els enfocs van ser variats i van integrar des de la visió dels pobles més petits, la de les diputacions, la dels àmbits supramunicipals i, també, la visió dels ex-alcaldes, així com les del Govern de la Generalitat.

La darrera de les sessions formatives de la tarda va estar protagonitzada per representants d’entitats: la consellera de Governació Meritxell Borràs; l'alcaldessa de Vilafant i representant de la Federació de Municipis de Catalunya, Consol Cantenys; el president de l'ACM, Miquel Buch; i el director de la Representació a Catalunya de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, moderats per Eduard Berraondo.

Cantenys, en la seva intervenció, va afirmar que les lleis de transparència "han arribat 15 anys tard” i que la participació ciutadana "va ser l'única competència que va atorgar l'LRSAL”. Va defensar que als ajuntaments s’hi ha de crear una "intel·ligència col·lectiva que porti a una regeneració democràtica que satisfaci les necessitats dels ciutadans”.