Amb l'objectiu que totes aquelles persones que treballen en gestió i atenció al ciutadà a les administracions locals adquireixin les eines necessàries per prevenir conflictes o per saber-los gestionar positivament, la Federació de Municipis de Catalunya ha organitzat un curs que va començar el passat 9 d'octubre i que continuarà els dies 23 i 30 d'octubre






16/10/2017

Els objectius principals d'aquesta acció formativa són saber fer una anàlisi i diagnòstic de conflictes, aplicar la visió sistèmica al conflicte organitzacional, conèixer els mètodes alternatius de resolució de conflictes, aprendre a identificar la mediabilitat del conflicte, conèixer el procés de mediació: principis, fases i tècniques, i adquirir eines comunicatives per a la gestió positiva de conflictes i mediació.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya creiem que a les organitzacions i les institucions públiques és crucial que els professionals tinguin les eines per treballar des d’un paradigma nou per afrontar i transformar les relacions amb el ciutadà i la convivència amb els altres professionals.Tot i això, parlar de la gestió positiva de conflictes resulta encara complex i difícil. Promoure una acció en aquest sentit significa incidir en un canvi cultural profund. Implica aprendre a gestionar el conflicte i aprofitar l’oportunitat de canvi que comportarà.

La gestió alternativa de conflictes (GAC) i sobretot la mediació tenen un moment d’expansió i consolidació a Catalunya. La legislació vigent, l’aposta de molts ajuntaments per tenir centres de mediació comunitària, els processos de participació ciutadana i la implicació del món de la justícia, entre altres, n’han estat factors clau.

Com enfoquem el conflicte? El conflicte és inevitable, és necessari, té una dimensió negativa i en té una altra de positiva. I és indiscutible que tothom hi ha estat implicat alguna vegada, directament o indirectament. El conflicte és consubstancial a la vida. Per tant, és una responsabilitat i un repte promoure i facilitar espais de diàleg i reflexió on les persones adquireixin eines per gestionar d’una manera diferent el conflicte.

La docent que està impartint el curs d'avui és Marta Fabà Ortega, llicenciada en Dret i en Psicologia, màster en Mediació i Resolució de Conflictes, postgrau en Direcció de Recursos Humans, i especialista en Facilitació i Desenvolupament Organitzatiu, especialitzada en Planificació Estratègica, Disseny de Polítiques Públiques i Desenvolupament de Projectes Tècnics i Organitzatius en l’àmbit l’Administració Pública.

Carles Garcia Roqueta, llicenciat en Dret i advocat a Mallart & Garcia Roqueta, advocats associats; mediador. àrbitre del Tribunal Arbitral de Girona i de l’Agència Catalana del Consum, president de la Societat Catalana de Mediació en Salut, membre de la Comissió de Mediació de l’ICAB, i professor en diferents màsters i formador, va impartir el curs el passat 9 d'octubre..