ECOEMBES, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, porten aquest curs escolar 2017/2018 l’activitat creada pel Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona, 'Cada aula, un cinema' a totes les escoles de Catalunya






14/02/2018

D'acord a diverses proves, s'han establert percentatges del que aprenem a través dels sentits (vista 75%, oïda 13%, tacte 6%). Per tant, si emprem de forma adequada i lògica els estímuls audiovisuals en temes ambientals, aconseguirem que un 88 per cent del que tractem d'ensenyar, sigui captat segons aquesta capacitat receptora assenyalada a la vista i a cau d'orella.

Per aquest motiu FICMA presenta 'Cada aula, un cinema', un programa online d'educació ambiental, que introdueix les les noves tecnologies a l'aula mitjançant audiovisuals de temàtiques ambientals, per ser projectats a les escoles, i a través del cinema, sensibilitzar, conscienciar, educar i formar a l'alumne.

Al web de produccions audiovisuals, els mestres i educadors disposen de més de 100 produccions audiovisuals (curts de ficció i documentals no superiors a 30 minuts de durada) perquè aquests puguin ser projectats a l'aula i d’aquesta manera dinamitzar els seus temaris escolars generant debat i despertant el sentit crític dels alumnes amb la finalitat de provocar canvis i actituds positives.

' Cada aula, un cinema' està destinat a alumnes a partir de 4 anys.

Les pel·lícules es poden veure individualment però si es vol fer una projecció més llarga FICMA ha preparat diferents programes dividits per edats i gèneres.

Els centres educatius s'inscriuen de forma gratuïta a través del web de Ficma i se'ls proporciona un link i una contrasenya que els dona accés a totes aquestes pel·lícules que, amb un simple projector i connexió a internet, poden ser projectades a l'aula.

Des de l'inici d'aquesta activitat s'han inscrit més de 200 escoles de Catalunya. Escoles i municipis inscrits fins al moment: Barcelona, Castellar del Vallés, Lavern, Sant Pere de Riudebitlles, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Martorell, el Papiol, la Plana (Osona), Torroella de Montgrí, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Terrassa, Viladrau, Molins de Rei, Cunit, Vilanova i la Geltrú, Mataró, Pineda de Mar, Sant Feliu de Llobregat, Reus, Guardiola de Berguedà, Pallejà, Gavà, Tarragona i Girona, entre d'altres.