Es convoca la segona edició del programa de Cooperació Urbana Internacional (IUC) amb l'objectiu de promoure l’intercanvi de coneixement entre Europa i altres ciutats del món (al continent americà o asiàtic) per arribar a solucions innovadores i generar noves oportunitats econòmiques. Una de les línies d’actuació del programa és la cooperació entre ciutats en matèria de desenvolupament urbà, per impulsar un creixement intel·ligent, ecològic i inclusiu






13/03/2018

Per mitjà de l'Instrument de Partenariat (PI), la UE coopera amb socis de tot el món per aprofundir en els interessos estratègics de la Unió i fer front als reptes mundials. Des de 2014, l’Instrument de Partenariat (PI) és el primer instrument de la UE específicament dissenyat per promoure els interessos estratègics de la Unió a tot el món reforçant les seves estratègies, polítiques i accions externes.

Sota el paraigua del PI, es convoca la segona edició del programa de Cooperació Urbana Internacional (IUC).

L’objectiu del programa de cooperació urbana internacional és dissenyar, implementar i gestionar pràctiques urbanes sostenibles de forma integrada i participativa, com la metodologia del programa URBACT. Una de les actuacions és el desenvolupament de plans d'acció locals a través d'un procés inclusiu de múltiples interessats. Aquests plans ajudaran a generar clústers temàtics de coneixement, intercanvi i millors pràctiques entre ciutats que s'enfronten a desafiaments similars.

En aquest programa no es preveu un pressupost específic per projecte. No obstant això, els pressupostos s'assignen a activitats específiques. En última instància, el pressupost dependrà de diversos factors, com ara quines són les regions implicades (per exemple, despeses de viatge variables) i la naturalesa de la activitats que s'estan realitzant. Les actuacions poden ser activitats de formació, accés a una plataforma de creació de coneixements en línia, desenvolupament de materials d'orientació, aplicació de suport continu a través de recursos professionals, organització d'activitats de networking i d'intercanvi i aprenentatge.

Els països amb qui col·laborarà el programa inclouen Argentina, Brasil, Xile, Xina, Colòmbia, Canadà, Índia, Japó, Mèxic, Perú i Estats Units d'Amèrica.

Els beneficiaris podran ser municipis de més de 100.000 habitants.

La durada dels agermanaments ha de ser com a màxim d’any i mig. Es financien el 100% de les despeses.

Pressupost: 1.400.000 € | Data límit:  08/03/2018.