La Comissió Europea torna a convocar un any més el premi iCapital de reconeixement a les ciutats més innovadores d’Europa. Enguany, el Comissari Moedas, d’Investigació, Ciència i Innovació, va llançar la nova edició del concurs en el marc de la cerimònia del Pacte d'Alcaldes de la UE, el passat dia 22 de febrer






13/03/2018

El concurs està obert a les ciutats amb més de 100.000 habitants membres de la Unió Europea. S’atorgaran tres premis. La guanyadora del primer premi – Capital Europea de la Innovació 2018 – rebrà 1.000.000€ i les dues subcampiones rebran 100.000€ cada una.

Les ciutats seran jutjades en les solucions innovadores en relació als seus reptes socials específics que hagin posat en pràctica després del 1 de gener de 2017. En concret, les ciutats hauran de provar com han creat les condicions locals per innovar a través de l’experimentació amb conceptes, processos, eines, models... innovadors; a través de la implicació dels ciutadans en els processos innovadors; del foment dels punts forts de la ciutat per convertir-se en un model a seguir per altres ciutats; o a través de l’empoderament de l’ecosistema local a través de la implementació de pràctiques innovadores.

La Capital Europea de la Innovació 2017 va ser Paris.

Font: #InternacionalDiba