En aquesta sessió de l'SDL, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya i que està tenint lloc aquest matí, també s'analitza la crisi del principi de discrecionalitat tècnica en la selecció del personal de les administracions públiques






13/04/2018

En les conferències generals del Seminari de Dret Local es procura combinar reflexions de contingut teòric o fonamental amb anàlisis de problemes jurídics més concrets i d’ordre pràctica, alguns d’ells d’estricta actualitat.

La sessió d'avui, que és la setena del SDL 2017-2018, ha començat com és habitual amb un informe de l'actualitat jurídica. Seguidament, Héctor García Morago, magistrat del Contenciós Administratiu, ha tractat sobre la contaminació acústica i la protecció de drets fonamentals. A continuació, per parlar sobre la crisi del principi de discrecionalitat tèncica en la selecció del personal de les administracions públiques, hem comptat amb Joan Mauri Majós, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona.

Per finalitzar, es constituiran dos grups de treball: el primer, sobre personal, règim juridic i hisenda, en el què Josep Olivé, cap del Departament de Població de l'Ajuntament de Barcelona, explicarà el règim jurídic i la gestió del padró municipal; i el segon, sobre serveis i ordenació del territori, urbanisme i medi ambient, en el què Gemma Segura, advocada del bufet Pareja&Associats, parlarà sobre la participació ciutadana en la formació del planejament.

L'actual edició del Seminari de Dret Local, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya i que finalitzarà el proper mes de juny, enguany ha arribat a la seva 30ena edició.