Una delegació de la Federació de Municipis de Catalunya, encapçalada pel president de l'FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; i acompanyat pel president de l'Àmbit de Territori, Sostenibilitat i Serveis Urbans de l'FMC i alcalde de Bossòst, Amador Marquès; el vicepresident de l'Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de l'FMC i alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas; i el vicepresident de l'Àmbit d'Organització Territorial de l'FMC i alcalde de Centelles, Miquel Arisa, van ser rebuts dilluns 16 d'abril per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i per l'abat emèrit, Sebastià Bardolet






19/04/2018

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler; va rebre el passat dilluns 16 d'abril al matí a l'Abadia de Montserrat Xavi Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar.

El president de l'FMC, que va agrair aquesta invitació, va afirmar que des de la Federació de Municipis de Catalunya posarem tot l'esforç possible per ajudar a la commemoració del mil·lenari del Santuari i l’Abadia. Montserrat ha esdevingut un referent, no només religiós o de bellesa paisatgística única, identificativa, sinó també cultural, referent de la pau, de la llibertat i de la convivència.

En la seva intervenció, va afegir que "el catalanisme polític i cultural no s’entendria sense l’aportació de l’Abadia de Montserrat, de la seva tasca en favor de la normalització i promoció del català i del seu univers lingüístic i simbòlic i de la recreació cultural expressada a través de la seva escolania mundialment coneguda. Molts de les vilatanes i vilatans dels nostres municipis tenen en Montserrat un far no només d’orientació espiritual sinó de benestar integral de les persones i de les comunitats locals. Avui també volem refermar aquí amb la nostra presència el valor que això comporta pel nostre present i pel nostre futur".

És per això que, "com a entitat municipalista catalana, volem testimoniar el nostre compromís amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025, manifestant així el reconeixement i l’impuls del municipalisme català que representem amb els valors i la tasca de l’Abadia de Montserrat en favor dels catalans i les catalanes i els seus pobles i ciutats".

Per la seva banda, el pare abat va agrair la tasca que desenvolupa l'’FMC per enfortir la dimensió col·lectiva i l'interès general dels municipis, i va destacar la necessitat de treballar plegats en la recerca d'espais de trobada i convivència, amb accions que aportin "tranquil·litat" en moments convulsos i amb voluntat de cohesionar les comunitats locals