Avui divendres 27 d'abril, la Federació de Municipis de Catalunya ha organitzat una jornada, al Col·legi d'Economistes de Catalunya, amb l'objectiu de fer una anàlisi detallada i concreta dels recursos humans i la contractació






27/04/2018

Els recursos humans i la contractació continuen essent matèries especialment sensibles a les entitats locals. A la vista, doncs, dels darrer pronunciaments judicials en matèria de personal i de la nova Llei de contractes del sector públic, es manté la necessitat de continuar amb l'anàlisi detallada i concreta d’aquestes dues disciplines. És per això que la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb l’Asociación Española de Letrados de Entidades Locales i l’Associació Catalana de Juristes Locals, ha organitzat aquesta jornada adreçada principalment a lletrats, tècnics municipals, secretaris i interventors de l’administració local.
 
La presentació de la jornada ha anat a càrrec d'Albert Solé Benito, director dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Barcelona; Jesús Mª Royo Crespo, president de l’Asociación Española de Letrados de Entidades Locales; i Xavier Silvestre i Castejón, president de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local.
 
A continuació ha tingut lloc una taula rodona on s'ha parlat sobre les relacions entre el dret laboral i la funció pública: darrers pronunciaments jurisprudencials, a càrrec de Francisco Javier Durán García, doctor en Dret i lletrat de l’Ajuntament de Villafranca de Barros, Extremadura; i Marcos Peña Molina,, lletrat en cap l’assessoria jurídica de l’Ajuntament de Camas, Sevilla. Ha moderat la taula Jesús Mª Royo Crespo.
 
Seguidamennt, s'ha celebrat una altra taula rodona sobre contractació: la contractació administrativa i els seus límits en relació amb el dret privat. Aquesta taula ha anat a càrrec de Miguel Benito, cap de contractació administrativa de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat; i de Carme Torres, interventora delegada i directora de la Coordinació Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. També ha estat moderada per Jesús Mª Royo Crespo.
 
La conferència sobre la planificació i qualitat normativa en relació amb els ens locals ha anat a càrrec de Juli Ponce, catedràtic acreditat de Dret Administratiu i director de l ́Institut de Recerca UB, TransJus de la Universitat de Barcelona. L'ha presentat Xavier Silvestre i Castejón.
 
Seguidament, presentat per Sergi Monteserín Heredia, lletrat de l’Ajuntament de Gavà; l'advocat penalista especialitzat en dret penal de l’empresa i de l’Administració Pública Cristóbal Martell Pérez-Alcalde, ha parlat sobre la fugida del dret administratiu cap al dret penal.