La Federació de Municipis de Catalunya organitza un curs el dilluns 18 de juny per analitzar el nou context comunicatiu actual, veure com i quan apareixen els rumors i falses notícies, i aprendre com es pot respondre amb eficàcia en cada cas






03/05/2018

El panorama comunicatiu ha canviat radicalment en els darrers anys. La irrupció de les xarxes ha fet que es disparin els rumors i les falses notícies, i la "contaminació comunicativa”. A més a més, les turbulències polítiques han fet que la rumorologia es dispari també.

En aquest context, entendre com funcionen els rumors i com podem gestionar-los és clau per gestionar amb eficàcia la comunicació. Tant en l’àmbit extern com intern, saber com i quan contestar a una falsa notícia o un rumor esdevé en el context actual una clau de gestió.

En la introducció del curs tractarem la comunicació a l'era d’Internet: un nou context comunicatiu. Seguirem amb una anàlisi dels rumors: què són i com apareixen, diferència entre rumors personals i professionals i quines són les condicions per l’alta rumorologia. També debatrem sobre les estratègies de resposta: cal respondre o no respondre? desmentir vs. desacreditar; hem de fer una resposta directa o indirecta?

També tractarem sobre les accions per desactivar l’alta rumorologia i la gestió de la comunicació en temps d’incertesa, amb  5 regles bàsiques d’actuació.

El curs serà impartit per Ferran Ramon-Cortés, llicenciat en Ciències Econòmiques per ESADE, consultor de PARADIGMA FCM, agència de comunicació; especialista en comunicació personal, interpersonal i interna. Imparteix seminaris i tallers de comunicació en universitats, empreses i institucions. És autor de diversos llibres sobre comunicació, entre els quals destaca L’illa dels cinc fars, i participa habitualment en diferents mitjans de comunicació. És director de l'Institut 5 Fars.