L'objectiu del programa Interreg Europe és que, a través del fons FEDER, i mitjançant projectes interregionals es contribueix mitjançant el suport a l'aprenentatge de polítiques entre les organitzacions polítiques rellevants per millorar el rendiment dels instruments de la política regional. Un instrument de política regional és un mitjà per a la intervenció pública






09/05/2018

Un instrument de política regional és un mitjà per a la intervenció pública. Es refereix a qualsevol política, estratègia o llei desenvolupada per les autoritats públiques i aplicada sobre el terreny per tal de millorar una situació territorial específica. Tanmateix, un instrument de política també es pot referir a vegades a un marc legislatiu sense finançament específic. En el context del programa Interreg Europe, els programes operatius d'inversió per al creixement i els llocs de treball i els programes de cooperació per a la cooperació territorial europea es consideren instruments de política, així com altres polítiques de desenvolupament regional desenvolupades a nivell local, regional o nacional a través de l'intercanvi d'experiències i l'aprenentatge de polítiques entre actors de rellevància regional.

Es podran presentar autoritats públiques nacionals, regionals o locals i d'altres organitzacions que s'encarreguin de definir i competents en política regional sense ànim de lucre.

Les prioritats temàtiques que són susceptibles de finançament: medi ambient i eficiència en les recursos; recerca i innovació; competitivitat de la petita i mitjana empresa; i economia baixa en carboni.

Amb un cofinançament del 75% o del 85% FEDER. Un pressupost de 74.280.000,00 euros. La data límit és el 22 de juny de 2018.

Font: #FonsUECat