El president de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i alcalde de Vigo, Abel Caballero; juntament amb el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; es van reunir ahir a la seu de la FEMP, amb Isabel Alonso, presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament-Catalunya (DMD-CAT); Albert Martín, de la Comissió d'Incidència Política de DMD-CAT; i Fernando Marín. vicepresident de DMD-CAT a nivell federal






20/07/2018

Aquesta reunió és conseqüència de la visita que aquesta associació va fer a la Federació de Municipis de Catalunya el passat 31 de maig. L'objectiu ha estat que els representants de DMC-CAT presentessin l'entitat i expliquessin els objectius de la mateixa al president de la FEMP.

DMD-CAT és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1984 que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida, especialment quan pateix un deteriorament irreversible i un sofriment insuportable. Segons els seus estatuts, les seves finalitats són defensar els drets del ciutadà al final de la seva vida i defensar el dret a l'eutanàsia i el suïcidi mèdicament assistit per a malalts que lliurement desitgen alliberar-se d'un sofriment que viuen com intolerable.

Entre d'altres actes, DMD-CAT continua el projecte iniciat a l'any 2016 (a nivell estatal i europeu), amb diverses declaracions institucionals amb diferents ajuntaments de Catalunya; va celebrar la jornada municipalista "Polítiques Municipals per una mort digna" al Col·legi de Periodistes de Barcelona amb representats de l'Ajuntament de Barcelona, la Seu d'Urgell, Sant Cugat del Vallés, Guadalajara i Salamanca; i més recentment, la jornada "Ciutats europees per la mort digna. Què es pot fer des del municipis per dignificar la mort digna?", al Parlament de Catalunya i a l' Oficina del Parlament Europeu. També organitza xerrades a centres cívics, biblioteques municipals, centres d’estudis i  diferents institucions sobre el "El dret a morir dignament, un dret humà”, el Document de Voluntats Anticipades i altres temes vinculats a la nostra entitat.

A l'enllaç inferior de la pàgina web de DMD-CAT es relacionen, entre d'altres temes, les mocions i declaracions institucionals de diferents governs locals sobre el dret a morir dignament.