Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat i, un any més, els governs locals organitzen activitats per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, amb especial èmfasi enguany en la recuperació plena del Dia sense Cotxes






17/09/2018

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2018, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, promou la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament. Es promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, per tal de visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Del 16 al 22 de setembre s’organitzen, amb el suport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Girona, Camp de Tarragona i Lleida, i els Serveis Territorials de Transports de les Terres de l’Ebre, més de 700 activitats. Caminades, pedalades, i dinàmiques sobre qualitat ambiental, per apropar formes de transport més sostenible, segur i saludable enfront del vehicle privat, com el Dia sense cotxes.

Les accions estan repartides per tot el territori. A Barcelona es faran més de 270 activitats; a Girona i a Lleida, més d’un centenar; al Camp de Tarragona, al voltant de cent, i a les Terres de l’Ebre, una trentena. A més, el Dia sense cotxes se celebrarà a 65 municipis de tot Catalunya.