El Col·legi d'Economistes de Catalunya organitza un curs sobre economia i urbanisme, que tindrà lloc entre el 6 de novembre i el 3 de desembre d’enguany a Tarragona. El curs, que compta amb el suport de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació de Promotors de Catalunya i la Generalitat, aborda la pràctica urbanística des de l’òptica econòmica i s'adreça principalment a economistes tant del sector públic com del privat i a d'altres professionals que vulguin aprofundir en l’anàlisi econòmica de la pràctica de l’urbanisme. La conferència inaugural d'aquest curs anirà a càrrec de l'exconseller Andreu Mas-Colell






26/10/2018

L'urbanisme és, entre d'altres coses, una activitat econòmica molt reglada, amb un pes notable a nivell de PIB, una activitat que ha de conjugar interessos públics i privats concurrents, i amb una enorme repercussió en el que es percep per part de la ciutadania com a estat del benestar.

Des del moment que la transformació del territori constitueix una activitat inversora, el curs abordarà els diferents continguts econòmics i financers, els diferents reptes i diferents tècniques d'anàlisi econòmica amb les que podem formular projectes d'inversió i de finançament, i el retorn financer i social que genera.

Aquest curs va dirigit preferentment a economistes que treballen en el sector públic o privat o que es dediquen a l'exercici lliure de la professió i que intervenen en projectes urbanístics, i a professionals i tècnics de l'urbanisme, tant de l'àmbit públic com privat, amb responsabilitat i/o interès per la dimensió econòmica dels projectes.

El curs abordarà els principals continguts de la disciplina econòmica que conflueixen en l'urbanisme (l'anàlisi de projectes d'inversió, l'anàlisi de rendibilitat social i financera, els aspectes fiscals de l'urbanisme, el càlcul de les plusvàlues de la transformació urbanística, la sostenibilitat econòmica i financera del planejament urbanístic, els continguts econòmics de la gestió i execució urbanística, els instruments econòmics per a l'anàlisi territorial i d'infraestructures, etc.).

Per part de la Federacio de Municipis de Catalunya, participarà en la cloenda Martí Carnicer, alcalde del Vendrell i  president de l'Àmbit de Serveis Econòmics de l'FMC