Les accions formatives subvencionables s’emmarquen dins de la iniciativa de formació professional per a l’ocupació per a persones treballadores desocupades, que inclou els programes de formació adreçats a cobrir les necessitats detectades pels serveis públics d’ocupació, els programes específics de formació i els programes formatius amb compromisos de contractació

11/10/2018

L'ordre unifica les diverses normatives que fins ara regulaven de manera separada la concessió de subvencions per a la realització de programes de formació professional per a persones desocupades.

En aquest sentit, les convocatòries que integra aquesta ordre són les següents: Forma i Insereix (F&I); Formació amb compromís de contractació (FCC); i Formació d’Oferta en àrees prioritàries (FOAP).

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les entitats següents:

- Les entitats inscrites o acreditades en el corresponent Registre d'entitats de formació. Les convocatòries podran preveure altres situacions en relació al Registre.

- Les empreses, quan així ho prevegi la corresponent convocatòria, podran ser entitats beneficiàries, malgrat no estar en situació d'alta al Registre d'entitats de formació, amb els requisits i condicions que prevegi la convocatòria.

- Les agrupacions d'entitats, físiques o jurídiques, públiques o privades, quan la corresponent convocatòria ho prevegi.

El procediment de concessió de les subvencions regulades en aquesta Ordre és el de concurrència competitiva, llevat del programa Forma i Insereix, en què s'aplicarà el procediment de concurrència no competitiva.