Per tal d'explicar el procediment d'adhesió a l'Acord de condicions per als empleats públics als ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2019), la Comissió paritària general de seguiment d'aquest acord ha iniciat un seguit de trobades al territori, programades en diverses sessions informatives, adreçades a alcaldes i alcaldesses, en el marc dels Consells d’Alcaldes/Alcaldesses dels respectius consells comarcals






11/10/2018

La primera d’aquestes trobades es va celebrar ahir al Consell Comarcal de la Noguera. En aquesta sessió, en la què hi van assistir 26 alcaldes i alcaldesses dels 30 municipis de la comarca, es van poder compartir impressions amb els representants de les entitats municipalistes (FMC i ACM) i amb els agents socials (CCOO). Així mateix, la trobada va posar de manifest que l’Acord comú pot ser una eina molt eficaç per a aquells ens locals que tenen plantilles molt petites (fins i tot un únic empleat públic) i que necessiten disposar d’instruments de condicions de treball actualitzats i negociats col·lectivament amb els representants dels treballadors.

La comarca de la Noguera té uns 762 empleats públics, dels quals un 18% ja estan adherits a l’Acord comú; un 37% no disposen de cap instrument negociat; i un 50% sí que en tenen un però està obsolet. La resta, un 9% d’empleats, sí que tenen un acord de condicions propi, però ja està en pròrroga. A la llum d’aquestes dades, i tenint present que només 4 municipis de la comarca estan adherits a l’Acord comú (Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Foradada i Vilanova de Meià), l’Acord comú pot esdevenir l’instrument necessari per posar al dia les condicions de treball dels empleats públics de molts ens locals de la comarca.

Les altres trobades programades al territori seran el 19 de novembre al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el 3 de desembre al Consell Comarcal de Terres de l’Ebre i el 5 de desembre al Consell Comarcal d’Osona.