El Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals (Consell Nacional LGBTI) és l'òrgan col·legiat que es constitueix com un espai de participació ciutadana superior en matèria de drets i deures de les persones LGBTI i com a òrgan consultiu de les administracions catalanes que incideixen en aquest àmbit, sens perjudici de les funcions i les competències d'altres òrgans o ens que la legislació estableixi

16/10/2018

El Consell Nacional LGBTI delibera sobre les polítiques públiques que incideixen directament o indirectament en les condicions de vida de les persones LGBTI. Les propostes i recomanacions no tenen caràcter vinculant, però l'Administració ha de justificar la no acceptació de la seva aplicació.

Els camps d'actuació del Consell Nacional LGBTI són els que tenen relació directa o indirecta amb l'apoderament i el reconeixement dels drets i les accions destinades a erradicar l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia que pateixen les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

El Consell Nacional LGBTI s'adscriu al departament de la Generalitat competent en matèria de no discriminació de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

El Consell Nacional LGBTI es regeix d'acord amb els principis generals de transparència, publicitat i participació ciutadana.

El Consell Nacional LGBTI té representació en els òrgans de participació governamentals dels àmbits que estableixi el Govern i ha de prendre part en els processos de participació a què sigui convocat.