Des de l'any 2015 la FEMP, amb la col·laboració de l'actual Ministeri d'Educació i Formació Professional, ha impulsat el reconeixement i la visibilitat de l'esforç que els governs locals han dedicat a la realització de programes eficaços i innovadors per a la prevenció i actuació davant l'absentisme i l'assetjament escolar, mitjançant la convocatòria d'un concurs anual de bones pràctiques municipals en aquests dos àmbits, que es renova aquest any






17/10/2018

Aquesta exitosa experiència arriba a la seva IV edició. Us enviem les bases de la convocatòria i les fitxes mitjançant les quals podeu participar en aquest IV Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la prevenció i actuación davant l'absentisme i l'assetjament escolar, al que podeu concòrrer totes les entitas locals adherides a la FEMP que desenvolupin actuacions específiques en l'àmbit de la prevenció del'absentisme i de l'assetjament escolar.

S'estableixen dues categories: programes presentats per municipis de fins a 20.000 habitants i programes presentats per municipis de més de 20.000 habitants. A cadascuna de les dues categories es concedirà un màxim de set premis.

Cada municipi podrà presentar una proposta per cadascuna de les modalitats del concurs:

- Prevenció i actuació davant l'absentisme escolar

- Prevenció i actuació davant l'assetjament escolar

La Subdirecció d'Educació i Cultura de la FEMP està a la vostra disposició per atendre qualsevol dubte o sol·licitud d'informaió addicional (telèfon 913 643 700; e-mail educacion@femp.es).

El termini de presentació de les propostes de bones pràctiques finalitza el dia 5 de novembre de 2018. Els premis no són econòmics i consistiran en el reconeixement dels projectes, d'acord amb la valoració del grup d'experts que coneixerà totes les propostes presentades, així com la seva publicació al IV Catàleeg de Bones Pràctiques Municipals en la prevenció i actuació davant l'absentisme i l'assetjament escolar, quie recollirà els programes premiats.

El lliurament de premis als municipis tindrà lloc amb ocasió de la Jornada de Bones Pràctiques dedicada a la presentació d'estratègies de prevenció i actuació davant l'absentisme i l'assetjament escolar.

El Ministeri i la FEMP us animen a participar en aqueta convocatòria, amb l'objectiu de posar en valor l'acció local, compartir iniciatives i promoure un avenç conjunt en la prevenció i atenció de l'absentisme i la lluita contra l'assetjament escolar.