Decret Llei 5/2018, de 16 d’octubre, publicat al DOGC número 7729, 18 d’octubre de 2018

23/10/2018

La Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per al 2018, habilita, amb caràcter bàsic per a totes les administracions, un increment retributiu fins a un màxim de l'1,5 % respecte de l'exercici 2017. Addicionalment a aquest increment retributiu, habilita un altre 0,25 % d'increment retributiu, amb efectes d'1 de juliol de 2018, en cas que el producte interior brut (PIB) a preus constants en 2017 assolís o superés el  3,1 %, circumstància que s'ha produït.

En aquest sentit, al personal al servei de l'Administració de la Generalitat no sotmès al règim laboral, així com al personal a què fan referència els articles 28 i 29 de la Llei 4/2017, de 28 de març, se li aplica un increment de l'1,5% en cadascun dels conceptes retributius, amb efectes d'1 de gener de 2018, i un 0,25% addicional amb efectes d'1 de juliol de 2018, respecte els vigents per al 2017. Les retribucions que tenen caràcter d'absorbibles, la indemnització per residència i les indemnitzacions per raó de serveis no experimenten cap increment respecte les fixades per al 2017.

Els imports màxims del complement de productivitat variable i de les retribucions variables s'incrementen en els percentatges expressats en l'apartat segon d'aquest article respecte dels imports màxims reconeguts al 2017.

I també, s'autoritza un increment retributiu addicional del 0,2% de la massa salarial, la destinació del qual es concretarà en els àmbits de negociació respectius, que podrà preveure, entre d'altres mesures, la implantació de plans i projectes de millora de la productivitat o eficiència, la revisió de complements específics, l'homologació de complements de destinació o l'aportació a plans de pensions.

Al personal al servei de l'Administració de la Generalitat, el Servei Català de la Salut, de l'Institut Català de la Salut i de les entitats autònomes de caràcter administratiu, se li reconeixerà, en la situació d'incapacitat temporal derivada de contingències comunes i de contingències professionals, un complement de la prestació econòmica d'incapacitat temporal que garanteixi el cent per cent de les retribucions fixes i periòdiques que es percebien el mes d'inici de la incapacitat temporal. És a dir, estableix un nou règim i, alhora, derogant les previsions sobre suspensió d'aquestes millores, amb la qual cosa també queden sense efecte totes aquelles mesures que eximien dels descomptes en nòmina un determinat nombre de dies o hores d'absència per motius de salut que no donin lloc a la situació d'incapacitat temporal.

El decret llei també estableix que seran nuls de ple dret "els acords, els pactes o les clàusules dels convenis col·lectius que se subscriguin en matèria de sistemes de premis per vinculació o antiguitat que contravinguin el que estableix aquesta disposició”.