Amb l'objectiu de prendre consciència de la revolució digital que ve i identificar els aspectes clau per al sector públic, la Federació de Municipis de Catalunya ha organitzat una acció formativa que, amb el títol 'La transformació digital de l’Administració enmig d'una revolució digital', ha començat avui i continuarà els dies 7, 14 i 21 de novembre






24/10/2018

Amb aquest cur, l'FMC també té l'objectiu d'entendre la visió, principis i valors dels governs digitals del segle XXI, conèixer els els serveis clau a impulsar per ser un govern digital, aprendre els fonaments de la governança oberta i de la innovació pública digital, saber els principals riscos de ciberseguretat que comporta la digitalització i les mesures bàsiques de prevenció, i identificar els indicadors de la maduresa dels governs digital.

El docent que l'imparteix és Miquel Estapé, enginyer de Telecomunicacions per la UPC i la Universitat de Londres, i programa d’educació executiva (PDD) a l’IESE de la Universitat de Navarra. És director adjunt del Govern Obert de Catalunya i ha estat alcalde de la Roca del Vallès i vicepresident de la comarca del Vallès Oriental.

Estem a l’inici d’una nova revolució tecnològica basada en la digitalització i els dispositius mòbils que tindrà un impacte radical en la nostra societat. Al sector privat la revolució digital ja ha fet desaparèixer grans empreses i, fins i tot, sectors sencers, i en el seu lloc n’han aparegut de noves amb models de negoci innovadors.

Al sector públic hi ha qui creu (ingènuament) que els canvis ens afectaran poc. Els experts ens diuen que el tsunami digital també impactarà amb força a l’Administració, accentuat amb l’arribada d’una generació de ciutadans que són nadius digitals, acostumats a la immediatesa i molt més exigents amb els serveis electrònics i l’experiència d’usuari.

L’Administració Pública no pot endarrerir més la seva transformació digital, on les noves tecnologies són importants, però encara ho són molt més les persones amb les habilitats de crear cultures organitzatives adaptatives al món canviant, de saber gestionar el procés de digitalització per a que arreli a l’organització, de treballar de forma col·laborativa perquè molts dels nous reptes no es poden resoldre de forma unilateral, a desaprendre per aprendre de forma continuada noves competències i coneixements, i de repensar els serveis de forma que estiguin dissenyats pensant en les necessitats del ciutadà.