Aquest congrés, que, organitzat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, se celebra avui i demà a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya de Barcelona, amb l'objectiu de donar a conèixer una sèrie de dades que facilitin no només la informació, sinó també el contingut real sobre l’Enginyeria Municipal i la tasca dels tècnics municipals davant les necessitats dels ciutadans i la situació econòmica dels ajuntaments






25/10/2018

Amb la seva IV edició, el Congrés s'ha consolidat com el congrés biennal de l'Enginyeria municipal a nivell nacional. En aquesta nova edició els temes seguiran estant directament en relació amb les necessitats dels tècnics municipals en el desenvolupament de la seva activitat professional i funció pública i abordats des de la perspectiva de la innovació i l'experiència real.

Els objectius principals del congrés són:

- Millorar la gestió municipal comptant amb la formació i experiència dels enginyers que presten els seus serveis a les administracions locals, plantejant una sèrie de ponències i debats que representin una major aproximació a problemàtiques concretes.

- Promoure i desenvolupar l’intercanvi de coneixements i experiències entre els professionals del sector.

- Intentar incrementar els nivells de comunicació i participació ciutadana en la concreció i execució dels projectes que més directament els afecten.

- Conèixer les tendències actuals de la gestió municipal i presentar noves eines al servei dels tècnics municipals.

- Compartir experiències i projectes entre els ajuntaments i les administracions locals.

- Veure, estudiar i conèixer experiències i models internacionals.

- Abordar les estratègies digitals i tecnològiques en un Ajuntament per oferir als ciutadans uns millors serveis i més àgils.

A més, el dia 26 a partir de les 16:30 s’ha organitzat una visita a les obres de l’estructura de l’estació de la Sagrera exclusivament per als congressistes. Estarà  dirigida per Joan Baltà, director general de BSAV i tindrà una durada aproximada d’una hora.

El Congrés està adreçat als tècnics municipals que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit local, a les empreses que treballen en el sector de la obra pública i als gestors i representants polítics de les administracions locals.