A la Junta de Govern de la FEMP, celebrada ahir i a la qual hi va assistir Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, el president Abel Caballero va informar també dels avenços en qüestions com la jubilació de policia local






30/10/2018

En menys de quinze dies serà convocat el Grup de treball de sostre de despesa i de regla de despesa la constitució del qual va ser acordada en l'última reunió de la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL). Així ho va anunciar ahir la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al president de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i alcalde de Vigo, Abel Caballero, que, a la tarda, ho va traslladar a la Junta de Govern i al Consell Territorial de la FEMP. Segons va assenyalar el president en relació amb la regla de despesa, "és una qüestió que volem que sigui retroactiva perquè tingui efectes al 2018”.

Caballero, que va presidir les reunions ordinàries de tots dos òrgans de govern de la FEMP, i a les quals hi va assistir el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va informar de l'ampliació dels rangs d'inversió del superàvit dels governs locals, una qüestió que també va ser plantejada a la ministra i sobre la qual el Govern ja ha previst una primera ampliació "a l'efecte de poder fer més despesa social, plans d'ocupació, i creiem que hi ha marge per més”. Va afegir que a la Llei de pressupostos "va l'adaptació perquè el superàvit de 2018 pugui ser utilitzat al 2019”, una qüestió que per a Caballero representa "un avenç molt important”.

Respecte a la taxa de reposició, es va assenyalar que la proposta del Govern és més ambiciosa, i que permetrà una major reestructuració d'efectius. Sobre la jubilació anticipada dels agents de policia local, va destacar que el decret ja es troba molt avançat, en estudi per part del Consell d'Estat, de manera que s'aprovaria al desembre per a la seva entrada en vigor l'1 de gener proper.

Barcelona, seu de la propera Junta de Govern

A les reunions celebrades ahir, els membres de tots dos òrgans han adoptat d’altres acords d'interès, entre ells la celebració a Barcelona de la propera reunió de la Junta de Govern el 27 de novembre.