Entre d'altres qüestions, va dir que la recuperació de les capacitats polítiques dels municipis, principalment en matèria de mesures socials, passa de manera necessària i urgent per la reforma de la Llei de bases del règim local






30/10/2018

També va afirmar que aquest Govern vol que els ajuntaments recuperin la seva autonomia per dissenyar polítiques i respondre a les demandes ciutadanes: cal tractar els governs locals com a governs majors d'edat i per a això cal revertir les mesures aprovades pel PP.

Batet també va dir que revertiran la regulació del PP que prioritzava l'externalització de serveis sobre la gestió amb mitjans propis; "Aquest govern no comparteix aquesta opció ideològica del PP que, a més, ha causat i causa nombrosos problemes en els municipis".

En aquest sentit, va reafirmar que els alcaldes són un valor per a la nostra societat i en especial per a la nostra vida política: "Reconeguem la seva legitimitat, el seu lideratge, la seva responsabilitat i les seves capacitats d'actuació". Per a això, després d'aquesta primera iniciativa de reforma urgent, "desenvoluparem un calendari de debats amb la FEMP, les comunitats autònomes i els grups parlamentaris per determinar àmbits de consens per a una futura reforma general de l'LRBRL".

En un altre ordre de coses, va avançar que al novembre es convocarà la conferència sectorial d'assumptes locals, que porta 8 anys sense reunir-se, per coordinar l'esforç conjunt de les tres administracions i sumar a les comunitats autònomes en l'impuls i la cooperació amb municipis i diputacions.