El secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle, va assistir ahir a la reunió plenària de la Xarxa de Governs Transparents, que es va celebrar per tal de fer balanç de la molt bona feina feta i donar un impuls als reptes pendents. La Xarxa de Governs Transparents és una experiència innovadora de col·laboració permanent entre institucions amb l’objectiu de prestar suport a tots els governs locals de Catalunya en matèria de transparència i participació






21/11/2018

L'any 2015 diferents administracions catalanes van signar un conveni per constituir la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya amb l'objectiu d'impulsar l'aplicació de la Llei de transparència en el món local.

Em els darrers dos anys, els diferents grups de treball de la Xarxa han aant aprofundint en diverses línies, com són les TIC, els documents normalitzats o la participació ciutadana, aconseguint resultats molt satisfactoris com ara l'extensió dels portals de transparència local, i la redacció i revisió de nombrosos documents d'utilitat per als ens locals. Des del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparècia van valorar oportú convocar aquesta Comissió de seguiment de la Xarxa, per refermar el compromís amb els seus objectius, fer balanç conjuntament de la feina feta, aixó com donar-hi un nou impuls i consensuar els nous reptes que tenim al davant.

Amb aquests objectius es va reunir ahir el plenari de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, a la què hi va assistir el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle.