L'alcalde de Soria, membre de l'Executiva de la FEMP i vicepresident del Consell de Municipis i Regions d'Europa, Carlos Martínez Mínguez, ha intervingut en la cerimònia oficial d’obertura de la XVIII Conferència Internacional de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) que té lloc els dies 26 i 27 a Barcelona. L'ha acompanyat el president de l'FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor






26/11/2018

L'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) és una xarxa de governs locals, organitzacions i centres de recerca que volen conèixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l'àmbit local per aprofundir la democràcia. L’OIDP treballa de conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i amb Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

L'acte d'inauguració ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i, a més de la intervenció de Calos Martínez Mínguez, s'han previst intervencions d'altres representants d'entitats i institucions, com Jordi Foz i Dalmau, secretari de Transparència i Govern Obert del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya; Fernando Pindado, comissionat de Democràcia Activa i Participació de l'Ajuntament de Barcelona; Emilia Saiz, secretària general de CGLU; i Yanina Welp, investigadora principal al Centre for Democracy Studies, a la Universität Zürich.

La Conferència Internacional sobre Democràcia Local de l'OIDP és l'esdeveniment de referència sobre la democràcia participativa a nivell mundial. Anualment esdevé punt de reunió de líders polítics i d’experts, per tal de fomentar el paper de les ciutats en l’enfortiment de la democràcia. També és una oportunitat per impulsar la cooperació entre ciutats i organitzacions internacionals en l'àmbit de les innovacions democràtiques. Aquest any organitza la conferència l’Ajuntament de Barcelona, la ciutat que ostenta la presidència de l’OIDP.

Aquest any els temes són la democràcia directa, la iniciativa ciutadana i els ecosistemes de democràcia inclusiva. La conferència va començar amb un còctel de benvinguda el dia 25 a la tarda i acabarà amb un sopar el dia 27 a la nit. A més, el dia 28 tindrà lloc la conferencia Ciutats Democràtiques i la Jam de la comunitat Metadecidim.