Així ho ha declarat en la inauguració de la 20a Assemblea general de l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), que se celebra avui a Pineda de Mar. Xavier Amor ha demanat un acord Estat/Generalitat en el marc de la reunió bilateral d’infraestructures, per fer realitat les actuacions que l’Estat va proposar per millorar la mobilitat a Catalunya. El president de l'FMC ha fet una crida a l'AMTU i a l'ACM per fer, en nom del municipalisme, aquest prec per a un acord






28/11/2018

"Dret a la ciutat = dret a la mobilitat. Sense inversions no podrem garantir aquests drets. Independentment de debats polítics genèrics, fem una crida a l'acord per solucionar els problemes diaris de ciutadans i ciutadanes", ha afegit. L'Assemblea de l'AMTU s'ha celebrat a la Sala d'Actes del Centre Innova de Pineda de Mar.  A la inauguració hi ha participat el president de l'FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; i el president de l'AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena. Els dos han reclamat a l'Estat i a la Generalitat que posin fi al dèficit d'infraestructures que pateix Catalunya.

L'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és una associació de municipis d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Els seus objectius són assolir un finançament estable pels municipis associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics, la dotació de més i millors infraestructures, i el mutu ajut, formació, informació i coordinació entre els seus associats, per tal que el transport públic i la mobilitat sostenible guanyin protagonisme, usuaris i prestigi social.