El passat 4 de desembre URBACT va donar a conèixer les xarxes de transferència de bones pràctiques que han passat a la 2a fase de projecte. De les 25 xarxes aprovades a la primera fase finalment 23 podran seguir treballant durant els propers 24 mesos en l’intercanvi d’experiències per tal de transferir les bones pràctiques en cadascun de les respectives temàtiques






12/12/2018

8 de les xarxes aprovades compten amb la participació de municipis de la província de Barcelona, gairebé un 35% del total, sent d’aquesta manera la regió europea més representada en aquesta convocatòria. El municipis representats són Vilafranca del Penedès, Mataró, Barcelona, Viladecans (líder de projecte), L’Hospitalet de Llobregat (líder de projecte), Manresa, Vilanova i la Geltrú i Esplugues de Llobregat.

Les xarxes en les quals participaran són les següents:

  • ALT/BAU (Vilafranca del Penedès): Revitalització d’edificis històrics deteriorats connectant propietaris, inversors, usuaris i autoritats públiques.
  • BLUACT (Mataró): Potencialització de l’economia blava (marítima) mitjançant el foment d’ocupació i de l’emprenedoria entre els joves mitjançant un programa d’incubació i un concurs amb premis.
  • Civic eState (Barcelona): Garantir la gestió, la governança i el dret a gaudir col·lectivament infraestructures urbanes essencials considerades com "urban commons”.
  • ON BOARD (Viladecans): Ajudar als governs locals a construir nous partenariats per cocrear polítiques per oferir als joves competències necessàries per convertir-se en ciutadans/es involucrats/des amb la ciutat i que ajudin a fer front als nous reptes de la societat.
  • ONSTAGE (Hospitalet de Llobregat): Noves metodologies a les escoles de música com a eina per lluitar contra l’exclusió social, l’atur juvenil i l’abandonament escolar .
  • Re-growCity (Manresa): Intervencions per revertir el declivi social, econòmic i ambiental de llarg termini en espais públics utilitzant les capacitats locals .
  • Tech Revolution (Vilanova i la Geltrú): Fomentar l’ocupació basada en el coneixement tecnològic i digital en tots els sectors per tal de transformar l’economia local.
  • The Playful Paradigm (Esplugues de Llobregat): La gamificació com a concepte innovador per promoure l’inclusió social, estils de vida saludable, mediació cultural i inter-generacional, prosperitat econòmica i generació d’espais públics.