El passat 4 de desembre va tenir lloc al Comitè Europeu de Regions la Cimera d’Alcaldes del repte de Ciutats Digitals (Digital Cities Challenge), una iniciativa d’acompanyament de ciutats cap a la transició digital promoguda per la Comissió Europea. La proposta, que va llançar-se a principis del 2018, pretén ajudar les ciutats europees a desenvolupar i implementar polítiques locals de creixement econòmic, sostenible i intel·ligent, tot aprofitant els avantatges de les tecnologies avançades






14/12/2018

L’objectiu del projecte és oferir serveis d’assessorament de gran qualitat a 15 ciutats seleccionades i acompanyar-les en la construcció d’ecosistemes d’innovació mitjançant el desplegament de tecnologia avançada. La iniciativa, que va rebre 92 peticions inicials, va ser acceptada amb gran interès per part de les ciutats europees, per la qual cosa es va ampliar a 21 "ciutats companyes” i 6 "ciutats mentores”, que inspiren i comparteixen bones pràctiques amb el grup. En total, s’ha creat una xarxa de més de 40 ciutats  que es beneficien de la proposta, entre les quals hi ha Barcelona i Terrassa.

La setmana passada, els 15 alcaldes seleccionats es van trobar per primera vegada a fi d’intercanviar, inspirar-se, fomentar sinergies i comprometre’s amb la transformació digital i el creixement de les seves ciutats, l’obertura de dades i tecnologia a empreses i ciutadania, l’augment de la capacitat i l’atracció de talent, i per descomptat, les formes innovadores per a desbloquejar i assegurar inversions. A nivell intern, delegacions tècniques de les 15 ciutats ja s’han reunit amb anterioritat, en tres seminaris acadèmics que han servit per a establir la visió i ambició digital de cadascuna d’elles i començar a formular l’estratègia digital.

Font: #internacionalDiba