Aquesta ordre té per objecte establir les condicions en què els nens i nenes podran realitzar desplaçaments fora del domicili durant la vigència de l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues. A l'efecte del que preveu aquesta ordre s'entendrà per nens i nenes les persones menors de 14 anys (Ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, publicada al BOE número 116, de 25 d’abril de 2020)

25/04/2020

Desplaçaments permesos: s'habilita els nens i nenes, i a un adult responsable, a circular per les vies o espais d'ús públic, d'acord amb el que preveu l’art. 7.1, paràgrafs e), g) i h), del Reial Decret 463 / 2020, de 14 de març, respecte a la circulació permesa per causes d'assistència i cura de persones menors, situació de necessitat i qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga, sempre que es respectin els requisits que estableix aquesta ordre per evitar el contagi. Aquesta circulació queda limitada a la realització d'un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre pel que fa al domicili del menor, entre les 9:00 hores i les 21:00 hores.

No podran fer ús de l'habilitació que conté l'apartat anterior els nens i nenes que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d'un diagnòstic per COVID-19, o que es troben en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat de COVID-19.

Els desplaçaments a què es refereix aquest article s'entenen sense perjudici dels permesos per a les persones menors de 14 anys en l'art. 7.2 del Reial Decret 463/2020, de 14 de març.

Requisits per evitar el contagi: el passeig diari s’haurà de realitzar com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres nens o nenes. Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers de com a mínim dos metres. Així mateix, haurà de complir amb les mesures de prevenció i higiene davant la COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries.

Llocs permesos: es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'un quilòmetre pel que fa al domicili del menor. No estarà permès l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives.

Adult responsable: s'entén per adult responsable aquella persona major d'edat que convisqui al mateix domicili amb el nen o nena actualment, o es tracti d'un empleat de llar a càrrec del menor. Quan l'adult responsable sigui una persona diferent dels progenitors, tutors, curadors, acollidors o guardadors legals o de fet, ha de tenir una autorització prèvia d'aquests. És responsabilitat de l'adult acompanyant garantir que es compleixen durant la realització de la passejada diari els requisits per evitar el contagi.

Nens i nenes que resideixin en centres de protecció de menors, centres habitacionals socials de suport per a persones amb discapacitat o altres serveis residencials anàlegs: les CCAA podran, en l'exercici de les seves competències en matèria de protecció i tutela de persones menors d'edat, adoptar les mesures necessàries per adequar l'aplicació del que disposa aquesta ordre, en relació amb els nens i nenes que resideixin en centres de protecció de menors, centres habitacionals socials de suport per a persones amb discapacitat o altres serveis residencials anàlegs.