Mitjançant aquesta ordre s'adopten diferents mesures destinades a flexibilitzar determinades restriccions establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en matèria de comerç minorista, hostaleria i restauració, pràctica de l'esport professional i federat i arxius (Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, publicada al BOE número 123, de 3 de maig de 2020)

03/05/2020

• Comerç minorista (Cap. I): la finalitat de la present ordre és abordar la fase inicial o fase 0 destinada a la reactivació de l'activitat comercial i de determinades activitats de serveis professionals que requereixen l'obertura al públic d'establiments o locals, assimilades al comerç minorista, l'activitat del qual es troba suspesa com ara perruqueries i centres d'estètica, serveis d'arranjaments i reparacions, i similars.

En aquesta fase inicial, podran reobrir al públic aquells locals i establiments del comerç minorista i de serveis professionals que garanteixin el compliment d'una sèrie de condicions que permetran compatibilitzar aquesta reobertura amb les mesures higièniques adequades per a la protecció de la salut i la seguretat dels ciutadans i dels treballadors, evitant així un repunt de la malaltia.

• Hostaleria i restauració (Cap II) : es disposa que les activitats d'hostaleria i restauració podran realitzar-se, a més de mitjançant el servei de lliurament a domicili ja permès, mitjançant la possibilitat de recollida pel client en l'establiment, sempre que es respectin determinades mesures d'higiene, prevenció i aforament.

• Esport professional i federat (Cap III): s'estableixen les condicions concretes en les quals s'ha de dur a terme la volta a l'activitat esportiva professional en aquesta primera fase. Aquestes condicions han de ser aplicades sense perjudici del que es disposi en el Protocol bàsic d'actuació per a la volta als entrenaments i reinici de les competicions federades i professionals elaborat pel Consell Superior d'Esports.

• Arxius: s'estableix la reobertura al públic dels, de qualsevol titularitat i gestió, i es regulen les condicions per a la realització de la seva activitat i la prestació els serveis que li són propis.

Aquesta ordre entrarà en vigor a les 00.00 hores del dia 4 de maig de 2020 i mantindrà la seva eficàcia durant tota la vigència de l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues.