Ordre SND/439/2020, de 23 de maig, publicada al BOE número 145, de 23 de maig de 2020

24/05/2020

Pròrroga dels controls restablerts temporalment a les fronteres interiors:

• Es prorroguen els controls restablerts temporalment a les fronteres interiors terrestres, aèries i marítimes des de les 00.00 hores del 24 de maig de 2020 i durant tota la vigència de l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues.

• Només es permetrà l'entrada en el territori nacional a través de les fronteres interiors a les següents persones:

a) Ciutadans espanyols.

b) Residents a Espanya, que hauran d'acreditar la seva residència habitual.

c) Residents en altres Estats membres o Estats associats Schengen que es dirigeixin al seu lloc de residència.

d) Treballadors transfronterers.

e) Professionals sanitaris o de la cura de majors que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral.

f) Els qui vagin a romandre en territori espanyol per qualsevol altre motiu exclusivament laboral, inclosos els treballadors de temporada, sempre que s'acrediti documentalment.

g) Aquelles que acreditin documentalment causes de força major o situació de necessitat.

• Queda exceptuat d'aquestes restriccions el personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals situats a Espanya, sempre que es tracti de desplaçaments vinculats a l'acompliment de les seves funcions oficials.

• Amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i de preservar la cadena de proveïment, aquestes mesures no són aplicables al transport de mercaderies, incloent els tripulants dels vaixells, a fi d'assegurar la prestació dels serveis de transport marítim i l'activitat pesquera, i el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri comercial. Serà condició indispensable que aquestes persones tinguin assegurada la immediata continuació del viatge.

• Per evitar recórrer al procediment administratiu de denegació d'entrada, es col·laborarà amb els operadors de transport de viatgers i amb les autoritats dels altres Estats membres i Estats Associats Schengen a fi d'impedir el viatge.


Modificació de l'Ordre SND/403/2020, d'11 maig, sobre les condicions de quarantena a les quals han de sotmetre's les persones procedents d'altres països a la seva arribada a Espanya, durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19:

S'introdueix un nou paràgraf d) en l'apartat 2 de l'article 2 amb la següent redacció:

Art. 2. Període de quarantena

d) Per a realitzar una activitat laboral de caràcter essencial, d'acord amb el que es preveu en l'annex del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d'altri que no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra la COVID-19, o motivada per causa de força major o situació de necessitat.

Aquesta ordre entrarà en vigor el 23 de maig de 2020 i produirà efectes des de les 00.00 hores del 24 de maig de 2020 i fins a finalitzar la vigència de l'estat d'alarma i de les seves possibles pròrrogues o fins que concorrin circumstàncies que justifiquin una nova ordre que modifiqui els termes de la present.