Aquesta ordre (ND/518/2020, d’11 de juny, BOE 165, de 12 de juny) regula la posada en marxa, a partir del 15 de juny de 2020, de programes pilot per a l'establiment de corredors turístics segurs cap a les Illes Balears, mitjançant l'aixecament parcial dels controls temporals a les fronteres interiors. A aquest efecte, es permetrà, des d'aquesta data, l'entrada de turistes a la citada comunitat autònoma, procedents d'Estats membres o Estats associats Schengen, a través de rutes aèries específiques. La identificació d'aquestes rutes aèries específiques es recull en l'annex de la present ordre. Addicionalment, per resolució de la persona titular del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, i d'acord amb el comitè de seguiment es podrà ampliar, modificar, revisar o actualitzar l'annex

13/06/2020

L'obertura dels corredors turístics requerirà que la comunitat autònoma de destinació, Illes Balears, es trobi en la fase III del Pla de Transició a la Nova Normalitat, aprovat per Consell de Ministres de 28 d'abril de 2020 i amb una taxa d'atac de la COVID-19 per 100.000 habitants en set dies consecutius inferior a nou casos. Així mateix, serà necessari que el turista que es desplaci sigui resident en el mateix Estat on se situï l'aeroport d'origen i que aquest Estat tingui una taxa d'atac de la COVID-19 per 100.000 habitants en set dies consecutius inferior a nou.

Es permetrà l'entrada en el territori nacional a través de les fronteres interiors a les persones que entrin a la Comunitat Autònoma d'Illes Balears pels corredors turístics segurs previstos en aquest article. Així mateix, s'exceptuarà a aquestes persones de l'obligació de guardar període de quarantena.

Els turistes que accedeixin al territori nacional a través dels corredors turístics hauran d'estar en disposició d'aportar prova de bitllet d'anada i tornada des de l'aeroport d'origen del corredor turístic, així com d'allotjament a la Comunitat Autònoma d'Illes Balears per tot el període d'estada, que no podrà ser inferior a cinc nits.