Resolució SLT/2397/2020, de 30 de setembre, publicada al DOGC número 8238, d’1 d’octubre de 2020

01/10/2020

Mitjançant aquesta resolució s'estableixen mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de l'expansió de la pandèmia causada per la COVID-19 als municipis de Vic i de Manlleu, en els termes indicats en els apartats següents:

- Desplaçaments personals

Es recomana que la població romangui al seu domicili i que només surti per:

Anar al lloc de treball, sempre que no es pugui teletreballar.

Assistir a centres sanitaris.

Assistir als centres docents (inclosos els universitaris), i fer activitats de lleure infantil i juvenil (incloses extraescolars) i activitats d'intervenció socioeducativa (serveis d'intervenció socioeducativa i centres oberts).

Tenir cura de persones grans, menors o dependents.

Accedir a establiments comercials d’alimentació (altres establiments, amb cita prèvia). Tots han de limitar l’aforament a l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances o per requeriments en òrgans públics, judicials o notarials.

Per renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.

Fer trobades i activitats culturals, de lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual.

Fer mudances.

Atendre els horts familiars d’autoconsum.

Per exàmens o proves oficials inajornables.

Per causa de força major o situació de necessitat.

- Reunions i/o trobades (familiars i de caràcter social)

Els contactes s’han de limitar, sempre que sigui possible, al grup de convivència habitual i estable i a grups reduïts.

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones, llevat que siguin convivents, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic (exceptuant transport públic, àmbit laboral, àmbit docent, activitats de lleure infantil i juvenil, activitats de culte i actes religiosos, o altres àmbits que ja tenen una regulació específica en plans sectorials).

En les reunions que concentrin fins a sis persones en espais públics no es permet el consum d’aliments ni de begudes.

No poden participar en trobades i/o reunions persones amb símptomes de COVID-19 ni que estiguin en aïllament o quarantena.

S'han de mantenir i extremar les mesures de protecció ja establertes.

No es pot fumar ni al carrer ni en espais a l’aire lliure si no és possible respectar una distància entre persones d’almenys 2 metres.

- Activitats d’hostaleria i restauració, es limita l’aforament:

A l’interior de l’establiment al 50% de l’autoritzat, garantint una distància d'1,5 metres entre taules o grups de taules i consumint a taula.

A les terrasses al 50% de l'autoritzat i garantint una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.

Cartells indicatius de l’aforament autoritzat.

Preferentment servei a domicili i comandes per emportar.

Horari de tancament 01:00 h. No poden accedir-hi clients des de les 00:00 h.

Als espais comuns dels hotels al 50% de l'autoritzat.

- Equipaments culturals i als establiments on es desenvolupin espectacles públics, esdeveniments o activitats esportives i lúdiques (com ara piscines descobertes), es limita l'aforament al 70% de l'habitual.

- Les activitats docents, les activitats de lleure infantil i juvenil i les activitats d'intervenció socioeducativa han d’aplicar rigorosament les mesures especifiques de prevenció i protecció de la salut.

- Els actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.

Correspon als ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en la resolució. L'incompliment de les mesures recollides en aquesta resolució és objecte de règim sancionador d'acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Aquesta resolució entra en vigor en la data de la publicació al DOGC, és a dir, l’1 d’octubre de 2020, i s'estableix la durada de les mesures en un termini de 15 dies.