D'acord amb l'informe del director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya de 25 d'octubre de 2010, que evidencia la greu situació epidemiològica a Catalunya i el seu impacte en la capacitat del sistema sanitari, i en execució del Decret 127/2020, de 25 d'octubre, la Resolució SLT/2620/2020, de 25 d’octubre, publicada al DOGC número 8254, de 25 d’octubre, estableix restriccions a la mobilitat de les persones entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb la finalitat d'evitar activitats nocturnes d'alt risc, llevat d'aquells desplaçaments o activitats considerats de caràcter essencial

26/10/2020

En aquest sentit, l'annex 3 del DLL 27/2020, de 13 de juliol, preveu que les resolucions que s'adoptin per controlar la pandèmia poden comprendre, entre altres previsions, la limitació de desplaçaments, tret d'aquells considerats essencials, sempre que es realitzin de manera individual o amb la unitat de convivència i amb totes les mesures de precaució higièniques i de distanciament. El mateix annex 3 determina quins desplaçaments es poden considerar essencials, la majoria dels quals s'han de realitzar fora de l'horari de 22.00 hores a 06.00 hores a què fa referència la limitació establerta en la present resolució, tret de determinats supòsits que s'hi especifiquen.

Aquesta resolució produeix efectes a partir de la seva publicació al DOGC, és a dir des del 25 d’octubre de 2020.


Mesures de restricció de la mobilitat nocturna per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

• Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores.

S'exclouen d'aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar adequadament:

- Desplaçament per assistència sanitària d'urgència i per anar a la farmàcia per raons d'urgència, sempre que sigui a la més propera al domicili, així com per assistència veterinària urgent.

- Desplaçament de persones treballadores i els seus representants per anar o tornar del centre de treball en els casos en què el treball no es pugui realitzar en modalitat de treball a distància o teletreball, així com aquells desplaçaments en missió inherents al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball o de la seva activitat professional o empresarial.

- S'inclouen, en tot cas, els desplaçaments de persones professionals o voluntàries degudament acreditades per a realitzar serveis essencials, sanitaris i socials.

- Retorn al domicili des de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics que s'esmenten a l'apartat 2.

- Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.

- S'inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el corresponent certificat.

- Actuacions urgents davant d'òrgans judicials.

- Retorn al lloc de residència habitual després d'haver realitzat les activitats permeses relacionades anteriorment.

- Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 i les 06.00 hores.

- Causa de força major o altra situació de necessitat justificada.

• Igualment, durant l'horari de restricció de la mobilitat és permesa la circulació de vehicles per als desplaçaments permesos.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l'àmbit territorial de Catalunya està permesa sempre que tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, està sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

 

Horaris de tancament:

L'horari d'obertura al públic de les activitats de serveis i de comerç minorista i de restauració, i de les activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives autoritzades d'acord amb la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, és el corresponent a cada activitat, sense que en cap cas pugui superar les 21.00 hores o les 22.00 hores en cas d'activitats culturals i espectacles públics i de l'activitat de prestació de serveis de restauració a domicili, tret de les activitats de caràcter essencial establertes a l'annex 2 del DLL 27/2020, de 13 de juliol.


Aplicabilitat

• Les mesures contingudes en aquesta resolució són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin a Catalunya, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d'ús públic o obert al públic ubicat en aquest àmbit territorial.

• Aquestes mesures, mentre sigui aplicable aquesta resolució o, si escau, la resolució que n'estableixi la pròrroga, deixen sense efecte en allò que fa referència a l'horari de tancament de les activitats, els apartats 5, 8 i 10 de la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre.

 

Inspecció i règim sancionador

Correspon als ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta resolució.

L'incompliment de les mesures recollides en aquesta resolució és objecte de règim sancionador d'acord amb el DLL 30/2020, de 4 d'agost.


Informes periòdics i durada

• S'han d'emetre informes periòdics dels efectes de la mesura adoptada en la present resolució.

• S'estableix la durada de la mesura en un termini de 15 dies.