La Generalitat presenta, en relació al control de la pandèmia COVID-19, un conjunt de mesures en la línia de les darreres resolucions sobre la qüestió, si bé s’incrementa la relaxació d’aquestes en determinats àmbits (Resolució SLT/612/2021, de 5 de març, publicada al DOGC número 8358, de 6 de març)
La Resolució prorroga les mesures vigents fins al moment, sobre mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, regulades a la Resolució SLT/516/2021, de 26 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia a Catalunya

08/03/2021

Aquestes mesures, mentre estigui vigent aquesta Resolució o, si escau, la resolució que n'estableixi la pròrroga, deixen sense efecte, en tot allò que s'hi oposin, les establertes a la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2, així com les establertes a l'apartat 4 de la Resolució SLT/2073/2020, de 17 d'agost, per la qual s'adopten mesures extraordinàries al territori de Catalunya per a l'aplicació de l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d'agost de 2020, sobre la declaració d'actuacions coordinades en salut pública per a la contenció de la pandèmia de COVID-19, modificada per la Resolució SLT/2782/2020, de 19 d'agost.

Aquestes mesures s'entenen sense perjudici de la vigència d'altres i, en concret, de la Resolució SLT/2056/2020, d'11 d'agost, per la qual es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

La nova resolució manté el gruix de mesures ja vigents, com el toc de queda i el confinament comarcal, que continuaran com fins ara, però introdueix canvis en relació a l’anterior respecte dels àmbits següents:

a) Els bars i restaurants podran obrir de dos quarts de vuit del matí fins les cinc de la tarda. Fora d’aquesta franja horària, els clients no podran romandre a l’establiment.

b) En l’àmbit esportiu es mantenen les limitacions en aforaments i la cita prèvia en espais tancats, si bé ara es permetrà la reobertura dels vestidors. L'ús dels vestidors és excepcional per a les que utilitzin el servei de piscina, si n'hi ha, i per a les que no tinguin possibilitat de canviar-se en un altre espai d'ús privatiu i no compartit abans o després de l'activitat esportiva.

c) Es reprenen les competicions federatives regulars a partir dels 16 anys, però s’hauran de celebrar sense públic.

d) Es permetrà la presencialitat simultània de fins a un màxim del 30% dels universitaris de cada centre i no es podrà superar aquest percentatge en cap universitat. Les pràctiques i les avaluacions podran seguir sent presencials.

e) En activitats extraescolars es podran realitzar, però mantenint els grups màxims de 6 persones per aula en les etapes d’educació infantil, primària, i ara també a la secundària, al batxillerat i als cicles de formació professional. Podran fer activitats amb més de sis alumnes per aula només els grups estables escolars o part d’aquests.

f) En l’àmbit del lleure educatiu, tant en espais interiors com a l’aire lliure, mantenint els grups màxims de 6 persones. Alumnes d’educació infantil, primària, i ara també els de secundària, batxillerat i cicles de formació professional.

g) Equipaments cívics: Podran fer activitats presencials a l’aire lliure els majors de 60 anys, ja siguin de caire físic o d’entrenament de la memòria. Els grups no podran superar les 6 persones. Altres tipus d’activitats es podran fer exclusivament per mitjans telemàtics.

h) Les biblioteques, museus, arxius, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació i arts visuals poden organitzar activitats amb un aforament del 50%.

La resolució entra en vigor el 8 de març de 2021, i s’estableixen fins a les 00:00 hores del dia 15 de març de 2021.