S'ha publicat al DOGC la resolució que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 i que entraran en vigor a partir de dilluns, 15 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 28 de març. Les principals novetats afecten la mobilitat, el comerç, l'àmbit esportiu, l'àmbit cultural, i el lleure i l'oci: es permet la mobilitat comarcal a les bombolles de convivència, es reprenen les competicions per als menors de 16 anys i s'obren tots els comerços el cap de setmana






15/03/2021

- Mobilitat

Es permet que les persones que integren la bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la que resideixen habitualment.


Àmbit comercial

Els establiments comercials poden obrir tota la setmana:

- Els que no superin els 800m2, amb un 30% d’aforament.

- Els més grans de 800 m2, si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i aforament al 30%.

- Els mercats no sedentaris i les fires de mercat, amb una reducció al 30% de l’aforament.


Centres, galeries i recintes comercials

- Els comerços dels centres, galeries i recintes comercials poden obrir si respecten les indicacions generals.

- Limitació al 30% les zones comunes i de pas

- Restricció de les zones recreatives: zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

- Roman suspesa l’obertura al públic dels locals de restauració.


Àmbit esportiu

Es poden jugar les competicions federades per als menors de 16 anys.

A excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb un màxim de 1.000 persones, i al 30% en tancats, amb un màxim de 500 persones o de 1.000 persones si hi ha condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.


Àmbit cultural

Als locals i els espais com teatres, cinemes i auditoris es poden fer altres activitats extraordinàries com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

Es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic o en espais tancats, amb ventilació, control d’accessos i limitació d’aforament.


Àmbit lleure i oci

- Es reprenen les activitats de lleure inclusives dirigides a persones amb discapacitat, en grups màxims de sis persones.

- Salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si compleixen amb mesures de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, i control d'aglomeracions, poden obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.


Les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda, que continuarà com fins ara, de 22h a 6h. Aquestes noves mesures i les prorrogades tindran una vigència de 14 dies, fins al 28 de març inclòs.