L’Ordre TSF/64/2021, de 15 de març, publicada al DOGC número 8365, de 15 de març. aprova aquestes bases reguladores per al finançament dels ajuts previstos a l’article primer del Decret llei 39/2020, de 3 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19, d'acord amb les previsions de l'article 1 del Decret llei 46/2020 de 24 de novembre, esmentat, i que consten a l'annex 1. L’annex 2 conté els principis ètics i regles de conducta als quals les persones jurídiques beneficiàries de subvencions o ajuts han d'adequar la seva activitat, i efectes d'un eventual incompliment d'aquests principis
L’ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC

16/03/2021

Aquesta ordre de bases s'entendrà modificada automàticament per la normativa comunitària, estatal o catalana que, amb posterioritat a la seva entrada en vigor, es pugui promulgar. Les referències a la normativa concreta aplicable s'entenen fetes per remissió a la normativa que les pugui substituir en el futur.

L’ajut extraordinari consisteix en una prestació econòmica de pagament únic, per un import fix de 2.000 euros, que té per finalitat afavorir el manteniment de l'activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i de les persones treballadores autònomes que formin part de microempreses, davant els efectes directes o indirectes de les noves mesures adoptades per fer front a la COVID-19.

Poden ser persones beneficiàries d'aquest ajut, les persones treballadores autònomes següents, sempre i quan hagin presentat el formulari d'inscripció prèvia, previst a l'Ordre TSF/32/2021, de 5 de febrer:

a) Les persones treballadores autònomes donades d'alta al Règim especial de treballadors autònoms o per compte propi de la Seguretat Social (RETA) que exerceixin l'activitat econòmica com a persona física a títol individual o amb persones treballadores a càrrec seu. El sumatori de les persones treballadores autònomes i les persones contractades per compte d'altri de la unitat de negoci no pot ser superior a sis, i es pren com a referència la suma de les persones contractades i de les persones donades d'alta com autònomes de forma ininterrompuda durant l'any 2019. En cas d'alta durant l'any 2020 el càlcul es farà en base al nombre de dies d'alta al RETA o la Mutualitat entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020.

b) Les persones treballadores autònomes donades d'alta a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA que exerceixen l'activitat econòmica com a persona física a títol individual o amb persones treballadores a càrrec seu. El sumatori de les persones treballadores autònomes i les persones contractades per compte d'altri de la unitat de negoci  no pot  ser superior a sis, i es pren com a referència la suma de les persones contractades i de les persones donades d'alta com autònomes de forma ininterrompuda durant l'any 2019. En cas d'alta durant l'any 2020 el càlcul es farà en base al nombre de dies d'alta al RETA o la Mutualitat entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020.

c) Les persones treballadores autònomes, persona física, acollides a l'apartat 2 de la disposició addicional divuitena del Reial Decret Legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei General de la Seguretat Social, a títol individual o amb persones treballadores a càrrec seu. El sumatori de les persones treballadores autònomes i de les persones contractades per compte d'altri de la unitat de negoci  no pot  ser superior a sis, i es pren com a referència la suma de les persones contractades i de les persones donades d'alta com autònomes de forma ininterrompuda durant l'any 2019. En cas d'alta durant l'any 2020 el càlcul es farà en base al nombre de dies d'alta al RETA o la Mutualitat entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020.

d) Les persones treballadores autònomes donades d'alta al RETA, o bé a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA, que han constituït una empresa amb personalitat jurídica pròpia, ja sigui unipersonal o amb altres socis. El nombre de socis no pot ser superior a tres, i es pren com a referència el número de socis de l'any 2019. El sumatori de persones sòcies i de persones treballadores per compte d'altri no pot ser superior a sis, i es pren com a referència la suma de les persones contractades i de les persones sòcies donades d'alta com autònomes de forma ininterrompuda durant l'any 2019. En cas d'alta durant l'any 2020 el càlcul es farà en base al número de dies d'alta al RETA o la Mutualitat entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020.

e) Les persones sòcies de les cooperatives que cotitzen al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA, sempre que la cooperativa estigui formada com a màxim per tres socis, d'acord amb el nombre de socis de l'any 2019. El sumatori de persones sòcies i de persones treballadores no sòcies no pot ser superior a sis, i es pren com a referència la suma de les persones contractades i de les persones sòcies donades d'alta com autònomes de forma ininterrompuda durant l'any 2019. En cas d'alta durant l'any 2020 el càlcul es farà en base al nombre de dies d'alta al RETA o la Mutualitat entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020.

No poden sol·licitar aquest ajut les persones treballadores autònomes col·laboradores.