Resolució SLT/1392/2021, de 7 de maig, publicada al DOGC número 8405, de 8 de maig de 2021

10/05/2021

L'ocupació per la COVID-19 als hospitals mostra una tendència descendent, tant en llits de crítics com en general, si bé encara se situa en un nivell de pressió assistencial elevada que condiciona l'activitat diària dels hospitals. D'altra banda, pel que fa a la situació epidemiològica, les dades d'incidència acumulada (IA) per data de diagnòstic segueixen la tendència descendent de les darreres setmanes. Pel que fa a l'Rt de Catalunya, torna a situar-se lleugerament per sota de l'1. D'acord amb aquest estat de situació, proposa que es prorroguin i es modifiquin les mesures previstes a la Resolució SLT/1278/2021, de 30 d'abril, d'acord amb les que estan previstes en l'annex 3 del Decret llei 27/2020, de 13 de juliol, per un nou període fins a les 00:00 hores del dia 24 de maig de 2021.

En aquest sentit, entre les mesures que impliquen una restricció de drets fonamentals, la present resolució manté la limitació concernent al nombre màxim de sis persones en les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com privat, llevat que es tracti de convivents, i l'establiment d'aforaments en els actes religiosos.

Pel que fa a les restriccions per sectors econòmics escau destacar la represa de l'activitat per part de les fires i parcs d'atraccions, que era un dels darrers sectors que romania tancat, limitada a un 30 % de l'aforament autoritzat i amb subjecció al pla sectorial corresponent aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

També s'amplia l'horari de servei en l'establiment en l'àmbit de la restauració i l'hostaleria, que passa a incloure la franja de sopars, fins a les 23.00 hores.

Pel que fa a les activitats culturals i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres i serveis de restauració (inclosa per a la recollida a l'establiment) s'amplia per la franja nocturna l'horari d'obertura de les activitats, fins a les 23:00 hores.

Finalment, en les activitats adreçades a persones majors de 60 anys en equipaments cívics, ja permeses presencialment, es permet superar el límit de concentració de sis persones i fins a un màxim del 50 % de l'aforament autoritzat si s'acredita que els espais i locals oberts al públic per a la realització de les activitats compleixin les condicions reforçades de ventilació i qualitat de l'aire indicades a l'annex 1.

Cal tenir present que el procés de desescalada actual ha d'anar, per força, vinculat als objectius de vacunació per grups poblacionals que es vagin assolint en aplicació de l'Estratègia de vacunació contra la COVID-19. En aquests moments, el percentatge de vacunació per al col•lectiu de majors de 60 anys se situa per sobre del 70 %; tanmateix, els nivells de cobertura vacunal entre la resta de població són encara molt baixos o nuls, raó per la qual les limitacions adoptades tendents a minimitzar els contactes socials fora de la bombolla de convivència, tant en àmbits públics com privats, i evitar activitats que concentrin gran nombre de persones, continuen essent necessàries.

Aquesta resolució entra en vigor el dia 9 de maig de 2021.