Resolució SLT/1762/2021, de 3 de juny, publicada al DOGC número 8425, de 4 d’abril

04/06/2021

Mitjançant aquesta resolució es modifiquen les mesures previstes en la Resolució SLT/1587/2021, de 21 de maig, relatives a sectors que en cap de setmana incrementen el seu nivell d'activitat.

• Així, s'amplia l'horari d'obertura de les activitats culturals i esportives, de les botigues de conveniència, dels establiments comercials annexos a gasolineres i dels serveis de restauració, actualment establert fins a les 24.00 hores, fins a les 01.00 hores del dia següent.

• Es permet el consum d'aliments i begudes en espais públics habilitats per a aquest consum, com ara, àrees de descans o lleure, pícnics, etc., amb subjecció al límit de concentració de deu persones, llevat que siguin convivents, establert.

• Es mantenen restriccions que afecten la concentració de persones en establiments oberts al públic, però s'amplia fins al 70% el percentatge sobre l'aforament permès aplicable als establiments i locals de comerç minorista, a les zones comunes i de pas dels equipaments comercials col•lectius, a l'activitat comercial en mercats no sedentaris i fires de mercat, a les instal•lacions i equipaments esportius, a les competicions esportives que es poden celebrar amb públic, i als salons de jocs, casinos i sales de bingo, amb la limitació del nombre màxim de persones que es poden concentrar en aquests darrers establiments ampliat a 500 o a 1.000, si es disposa de sistema de ventilació reforçat.

• En les activitats comunitàries que es desenvolupen en equipaments cívics que disposen de sistema de ventilació reforçada, l'activitat presencial també s'amplia fins al 70% de l'aforament autoritzat.

• Es reprèn l'activitat pròpia de les sales concert, cafès teatre, cafès concert i restaurants musicals, amb subjecció a les limitacions aplicables a les activitats culturals d'arts escèniques (70% de l'aforament autoritzat i nombre màxim de 1.000 persones) i al pla sectorial per a la represa de l'oci nocturn, i addicionalment, per als restaurants musicals, a la regulació aplicable a la restauració.

• El percentatge sobre l'aforament autoritzat permès aplicable als parcs i fires d'atraccions i espais lúdics tancats s'amplia del 30% al 50%.

• Tant en les activitats culturals com en les competicions esportives que es poden desenvolupar amb presència de públic, que tinguin lloc a l'aire lliure en equipaments amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, es preveu que puguin optar a obrir fins a un nombre màxim del 20% d'aquest aforament, sempre que s'estableixin espais sectoritzats independents (no permeables entre si) d'un màxim de 3.000 persones en seients preassignats i es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència d'acord amb el que s'estableix en l'annex 2 de la Resolució. El desenvolupament d'aquestes activitats en aquestes condicions requereix la presentació prèvia per part del titular de l'activitat d'una declaració responsable al departament competent (en matèria de cultura o esports) i a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui la instal•lació o equipament, en la qual s'informi de les mesures de sectorització i de les característiques dels controls d'accessos i mobilitat.

• Finalment, s'eliminen les restriccions existents a l'ocupació (màxim sis persones incloses el conductor) dels vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor.

La durada de les mesures s'estableix fins a les 00:00 hores del dia 7 de juny de 2021.

Aquesta resolució entra en vigor el dia de la seva publicació en el DOGC, és a dir, el 4 de juny de 2021.