Resolució SLT/1934/2021, de 18 de juny, publicada al DOGC número 8439, de 19 de juny

21/06/2021

La resolució deixa sense efectes la Resolució SLT/2073/2020, de 17 d'agost, per la qual s'adopten mesures extraordinàries al territori de Catalunya per a l'aplicació de l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d'agost de 2020, sobre la declaració d'actuacions coordinades en salut pública per a la contenció de la pandèmia de COVID-19, modificada per la Resolució SLT/2782/2020, de 19 d'agost, i permet la reobertura dels establiments i locals que desenvolupen activitats recreatives musicals que aquella resolució havia tancat, englobats en el concepte de l'oci nocturn, subjecta a determinades condicions. D'entre aquestes, assenyalem la limitació en els espais interiors de l'aforament al 50% de l'autoritzat, l'establiment d'un registre d'accessos amb finalitat de control de la traçabilitat de contactes, la disposició de clients en grups de fins a sis persones en espais interiors i fins a deu persones en l'exterior, la distància entre grups d'1,50 metres, l'ús de la mascareta en el ball i el règim horari, que és l'horari general establert normativament per a cada tipologia d'activitat, amb una hora límit de tancament a les 03.30 hores. La represa d'activitat d'aquest sector econòmic culmina la incorporació de tots els sectors d'activitat en el procés de desescalada que ha de permetre avançar progressivament i de manera gradual en la recuperació econòmica i social.

D'altra banda, la resolució prorroga gran part de les mesures establertes a la Resolució SLT/1840/2021, d'11 de juny, si bé continua el procés de desescalada, en línia amb la situació epidemiològica i assistencial actual i la progressió de la cobertura de vacunació poblacional. En aquest sentit:

En el sector de l'hostaleria i la restauració, es permet que a les terrasses el nombre màxim de comensals passi a deu persones, es manté la limitació de sis persones per a espais interiors i la distància entre taules o agrupacions de taules establerta passa de 2 metres a 1,50 metres.

Els salons de jocs, casinos i sales de bingo augmenten l'horari d'obertura fins a la 01.00 hores.

• Pel que fa a les normes de celebració d'assemblees d'entitats, es manté la limitació de l'aforament si bé s'incrementa el nombre màxim de persones que poden concentrar (fins a 1.000 o 3.000 persones, en funció de les condicions de ventilació).

• En les activitats formatives o educatives no reglades i d'esport escolar, del lleure educatiu i inclusiu, i cíviques i comunitàries grupals s'elimina la restricció que limitava la seva organització a mantenir grups de fins a deu persones com a màxim.

• També en les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats que no disposen de ventilació reforçada s'elimina la limitació de les deu persones per a les activitats grupals i s'estableix una limitació de l'aforament del 50% de l'autoritzat.

• En els equipaments cívics es revisen les condicions de ventilació. Una modificació tècnica que inclou la Resolució és la revisió de l'annex 1, relatiu a les condicions de ventilació reforçada, per tal d'adequar els cabals d'aire establerts a les temperatures d'estiu, tenint en compte la capacitat dels aparells, amb l'objectiu de conciliar la protecció de la salut i el confort tèrmic.

• En l'àmbit del transport públic s'elimina, per obsoleta, la previsió que per normativa local es pugui reduir l'oferta de serveis per adequar-la a la demanda en taxis i vehicles de lloguer amb conductor.

La durada de les mesures s'estableix fins a les 00.00 hores del dia 5 de juliol de 2021, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que s'hi contenen.

Aquesta resolució entra en vigor el dia 21 de juny de 2021.