Els ajuntaments de Tossa de Mar, Pals, Badalona, Castelldefels, Castell-Platja d'Aro, Palamós, Santa Susanna, Pineda de Mar i Sant Pere Pescador son els que han aconseguit els objectius establerts a la campanya estival d’Ecovidrio per promoure el reciclatge d’envasos de vidre als establiments hostalers i de restauració de municipis de costa






12/12/2019

Més de 10.000 bars de platja i restaurants ubicats en localitats costaneres de 136 municipis d’Espanya han participat en la campanya "Bandera Verda” per a la recollida selectiva de vidre durant els mesos d’estiu d’aquest any.

El vidre que es diposita als contenidors d’Ecovidrio es recicla al cent per cent i es fa servir per fabricar nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre s’evita el creixement dels abocadors i és una eina més en la lluita contra el canvi climàtic.

La mateix empresa recorda que en utilitzar el vidre reciclat -calcina- en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant l’erosió del sòl i la desforestació de l’entorn. A més es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.