Aquests ajuts són per a ens locals, entitats sense ànim de lucre i universitats. Uns 235.000 euros es destinaran a finançar nou ens locals: ajuntaments de Sant Just Desvern, Castellbisbal, Santa Pau i Vic; mancomunitats del Penedès-Garraf, de la Plana, i de recollida d'escombraries de l'Urgellet; i consells comarcals del Vallès Occidental i del Pallars Sobirà






12/02/2020

Es destinen a desenvolupar actuacions centrades en l’elaboració de plans locals de prevenció; donar suport a actuacions contra el malbaratament alimentari; fomentar la reutilització d’objectes; impulsar el desenvolupament d’activitats de preparació per a la reutilització de residus; i impulsar l’elaboració  d’estudis de pagament per generació adreçats a la prevenció i la seva implantació.

L’agència atorgarà uns 414.000 euros a 15 entitats sense ànim de lucre i universitats –11 de Barcelona, una de Girona, cinc de la Catalunya Central, dos de l’Alt Pirineu i Aran i una de Lleida– per a projectes de prevenció del malbaratament alimentari i el foment de la reutilització d'objectes.

Entre els ens locals, alguns als quals s’ha compromès un pressupost són l’Ajuntament de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), l’Ajuntament de Santa Pau (la Garrotxa) i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Entre les entitats sense ànim de lucre i universitats, hi ha l’Associació Social Andròmines, la Fundació de Banc de Recursos i la Fundació Ampans de Manresa (Bages).