Els Departaments de Salut, Treball i Agricultura impulsen un pla d’acció específic a la població nouvinguda de la campanya de recollida de fruita. Treball augmenta el suport a ajuntaments i consells comarcals amb 10,5 milions d’euros per a accions sobre sensellarisme, voluntariat i servei d’atenció domiciliària vinculades a la COVID-19






29/05/2020

Les conselleres de Salut, Alba Vergés, i Agricultura, Teresa Jordà, es van reunir dijous 28 de maig per videoconferència amb el món local de Lleida per coordinar l’inici de la campanya de la fruita i activar un pla d’acció específic per a la població nouvinguda en el context de l’emergència de la COVID19. Govern i ajuntaments han ratificat els circuits de confinament i els espais habilitats. A la trobada també hi ha assistit el secretari general de Treball, Josep Ginesta, i el delgat del Govern a Lleida, Ramon Farré.

El Departament de Salut ha coordinat amb els ajuntaments l’adequació dels espais per al confinament de contactes que no poden fer l’aïllament al domicili particular o a l’alberg on s’allotgen.

D’altra banda, els ajuntament i consells comarcals de la demarcació també podran finançar accions sobre sensellarisme a través del contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha reforçat amb 1 milió d’euros més el seu suport als ens locals en actuacions d’aquest àmbit vinculades a la COVID-19.