El Departament d’Acció Climàtica ha seleccionat la candidatura de Cadaqués, l’Escala, Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i l’Estartit per a constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer, entitat necessària per vehicular aquestes ajudes
S’ha doblat el pressupost actual d’aquests ajuts amb l’objectiu d’implementar els projectes dels Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) a la totalitat del litoral pesquer català






30/03/2023

Aquest és el segon cop que els municipis de la Costa Brava presenten una candidatura i el Departament d’Acció Climàtica els selecciona per constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP). Aquestpas és imprescindible per poder optar a aquestes ajudes. Els grups d’Acció Local són entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar en el territori, de baix a dalt, estratègies per a la gestió dels ajuts europeus, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

'àmbit territorial del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava abasta els municipis pesquers de Cadaqués, l’Escala, Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i l’Estartit, amb una superfície de 254 km2. Les comarques del Baix Empordà i Alt Empordà que integren el GALP tenen una densitat de 136 habitants per km2.

A banda de la candidatura de la Costa Brava, que enguany s’ha constituït per primer cop, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA), ha seleccionat 4 candidatures més de Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) que abasten la totalitat dels municipis pesquers de Catalunya.