Gràcies a una aportació de 15 milions d'euros del Departament de Drets Socials procedents d'aquest fons






27/09/2023

El Departament de Drets  Socials i l'Ajuntament de Tarragona han ratificat el projecte per reconvertir l'antiga Ciutat de Repòs i Vacances en un equipament de la xarxa d'albergs de Joventut, que rebrà el finançament de fons Next Generation EU.  

La remodelació serà possible gràcies a una aportació de 15 milions d'euros de l'esmentat Departament procedents d'aquests fons europeus. El projecte preveu rehabilitar part de l'espai i també construir equipament per convertir l'antiga Ciutat de Repòs en un nou alberg juvenil de la xarxa Xanascat de la Generalitat. 

La Xarxa d'albergs de la Generalitat Xanascat, gestionada per l'Agència Catalana de Joventut del Departament de Drets  Socials, està formada per 49 centres, que ofereixen més 6.900 llits diaris amb més de 720.000 pernoctacions i 311.000 usuaris anuals, on es desenvolupen multitud de programes d'activitats educatius, pedagògics i de lleure. El futur alberg de Tarragona estaria inclòs en aquesta xarxa i també en la Xarxa Internacional d'Albergs (hiHostels). 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 21 de setembre 2023.