Una actuació que compta amb finançament de fons Next Generation EU






16/05/2024

El Departament de Territori ha adjudicat, per un import de 2,4 milions d'euros, les obres per a configurar un itinerari per vianants i ciclistes, pel corredor de l'antic traçat de la C-58, entre els nuclis de Viladecavalls i Terrassa. Aquesta actuació afavorirà la mobilitat activa i descarbonitzada en condicions de seguretat, tot connectant diversos punts estratègics i donant servei a la mobilitat quotidiana en aquest entorn. 

Els treballs començaran aquest estiu i tindran un termini d'execució de cinc mesos. L'obra compta amb finançament de fons Next Generation EU. 

La nova via pedalable, amb una longitud de 3 quilòmetres, relligarà diversos nuclis de població de Viladecavalls amb el seu centre urbà, i permetrà l'accés a llocs estratègics com l'estació de tren i l'Institut de Viladecavalls i els polígons industrials propers, alhora que donarà continuïtat i interconnectarà la xarxa de vies ciclistes de Terrassa. 

Aquesta actuació s'emmarca en la nova configuració de la xarxa viària bàsica entre Terrassa i Viladecavalls atès que la calçada antiga de la C-58, entre l'enllaç amb la B-245 a Viladecavalls i l'enllaç amb la carretera B-120 a Terrassa ha perdut la seva funcionalitat com a carretera de la xarxa bàsica de la Generalitat de Catalunya arran de les obres de les calçades laterals de la C-16 i de la B-40.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 10 de maig 2024.