S’han anunciat a Tallinn, actual Capital Verda Europea, les guanyadores dels Premis Ciutats Verdes Europees de 2025. Vílnius (Lituània) serà la Capital Verda Europea de 2025, i el títol de Fulla Verda Europea per a ciutats més petites ha estat per a Viladecans i Treviso (Itàlia)

La ciutat del Baix Llobregat es converteix així en el tercer municipi català a obtenir aquest reconeixement, després que Cornellà de Llobregat i Mollet del Vallès el guanyessin el 2019 i 2015 respectivament






10/10/2023

El jurat ha destacat les iniciatives de Viladecans que promouen un canvi d’hàbits a través d’una cultura de positivitat i entusiasme. El jurat també ha valorat especialment el fet que els residents i els agents socials a diversos nivells hagin participat en els processos de presa de decisions i que la ciutat hagi fet passos significatius en energies renovables i eficiència energètica. Com a guanyadora de la Fulla Verda Europea, la ciutat se centrarà en dos objectius paral·lels: la transició verda i la promoció d’un estil de vida saludable. Viladecans ha sabut convèncer el jurat amb un enfocament positiu dels reptes de la sostenibilitat que resulta engrescador per als seus mateixos veïns i inspirador perquè d’altres ciutats treballin també cap a un futur més verd.

Font: Ajuntament de Viladecans i Diputació de Barcelona