Aquest nou espai presencial el conformaran els responsables en aquest àmbit de 54 ajuntaments de municipis d’entre 5.000 i 12.000 habitants, que sovint tenen una manca important de recursos tècnics






29/11/2023

Una cinquantena de càrrecs electes, personal i referents de Recursos Humans d’ajuntaments es van aplegar a la jornada d’inauguració de l’Espai 5.12, que es va celebrar a l’Espai Francesca Bonnemaison. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el projecte de la Comunitat de Recursos Humans (xarxaCORH), que inclou els responsables en aquest àmbit dels municipis de la província de Barcelona que tenen entre 5.000 i 12.000 habitants.

Aquesta plataforma pren com a referència la xarxa CORH, que va ser creada fa 18 anys, i constituïda per una xarxa de professionals consolidada i reconeguda. La seva trajectòria ha esdevingut un model d’èxit pel que fa a la gestió del coneixement i del treball col·laboratiu al món local.

Els 54 ajuntaments que conformaran aquest nou espai representen el 17% dels ens locals de la demarcació i es troben, en línies generals, amb una important manca de recursos tècnics. Per donar-hi resposta i fomentar la cohesió territorial, l’Espai 5.12 s’adreça a ens locals amb molt poca estructura. De la mateixa manera que els altres consistoris de la CORH abans del seu impuls, aquests municipis tenien fins ara una absència de sinergies i aliances amb els seus homòlegs, en el seu dia a dia. Aquesta situació dificulta la seva feina diària en matèria de recursos humans: des del compliment de la normativa, a la gestió i la planificació de les necessitats de personal.