Una iniciativa dotada amb 20 milions d'euros procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que ha finançat 79 projectes per facilitar la creació de noves comunitats energètiques a l'Estat






30/11/2023

El Programa 'CE Oficines' d'ajudes a Oficines de Transformació Comunitària (OTC) per a la promoció i dinamització de Comunitats Energètiques és una iniciativa del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE). Aquest s'enquadra en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La resolució definitiva de la primera convocatòria es va publicar a finals del mes de setembre passat amb l'adjudicació de 20 milions d'euros destinats a un total de 79 projectes repartits per gran part de l'Estat per facilitar la creació de noves comunitats energètiques. A Catalunya en concret són 10 projectes amb una concessió total d'1.923.879,50 euros (aquí).

La primera convocatòria de l'esmentat programa va rebre més de 200 sol·licituds que duplicaven el pressupost disponible.

Les administracions públiques han estat les grans protagonistes d'aquesta primera convocatòria d'ajuts. Suposen el 77% dels beneficiaris proposats i 50 dels 79 projectes aprovats corresponen a ajuntaments, entitats de caràcter supramunicipal com a agrupacions de municipis, diputacions i altres.

Font: Govern d'Espanya - 29 de novembre 2023.