L'actuació compta amb una inversió de 5.351.771,97 euros provinents dels fons Next Generation EU per a la construcció d'infraestructures socials






18/01/2024

El conseller de Drets Socials, va assistir el passat dimecres 10 de gener, a l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal per a gent gran del Prat de Llobregat. On va agrair la iniciativa de l'ajuntament d'aquest municipi en el projecte, que es finança amb fons Next Generation EU.  

El projecte, una inversió de 5.351.771,97 euros: "Una habitació pròpia", parteix del model d'atenció centrada en la persona, integrant els dos serveis integrats en un únic equipament per donar resposta a les necessitats socials actuals i als reptes que planteja l'envelliment. 

La residència, que s'ubicarà en un solar municipal i serà un edifici sostenible i energèticament eficient, oferirà servei residencial i assistència integral a 135 persones. S'organitzarà a partir de 9 unitats de convivència de 15 persones cadascuna, distribuïdes en 13 habitacions individuals i 1 doble, i i disposaran d'espais comuns així com zones verdes. Es tracta d'una distribució arquitectònica que vol afavorir l'autonomia de les persones i a la vegada facilitar la interacció dels residents. Per la seva part, el centre de dia oferirà acolliment diürn i atenció integral a 30 persones grans. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 11 de gener 2024.