Els pròxims 29 i 30 de maig tindrà lloc la segona visita de la sèrie






02/04/2024

Els pròxims dimecres 29 i dijous 30 de maig tindrà lloc la segona visita de la sèrie "Laboratoris de ciutat de la UE", a Lieja, Bèlgica, aquesta forma part d'una sèrie de 3 visites d'innovació de ciutat en matèria d'alimentació sostenible i saludable en el marc del projecte URBACT.

La participació en el laboratori a Lieja és una oportunitat única per:
- Descobrir com Lieja va aconseguir aprendre de ciutats iguals i adoptar noves Bones Pràctiques en l'àmbit de la restauració escolar col·lectiva, com a part de la Xarxa de Transferència URBACT BioCanteens#2
- Descobrir els enfocaments experimentats per altres ciutats de la UE per fomentar la contractació pública com a palanca de la sostenibilitat en els sistemes alimentaris locals.
- Visitar llocs a la ciutat i intercanviar amb els locals sobre sostenibilitat alimentària a tota la ciutat, accions de participació ciutadana i comunitats d'aprenentatge.
- Millorar la comprensió de la situació a la Unió Europea al voltant dels sistemes alimentaris locals.
- Retornar amb lliçons inspiradores i eines concretes per estimular la transformació a les vostres ciutats.

L'esdeveniment reunirà representants de les ciutats i experts en polítiques urbanes d'arreu d'Europa que treballen en la transició verda dels sistemes alimentaris locals.

El Laboratori de la ciutat de la UE núm. 1 sobre el canvi d'hàbits per a un sistema alimentari saludable i sostenible va tenir lloc a Moans e Sartòu, França, del 21 al 22 de març de 2024. 

El lloc i la data del Laboratori de la ciutat de la UE núm. 3, sobre l'ús sostenible del sòl per a l'agroalimentació s'anunciarà aviat.